Christine Soins

U wil voorgoed stoppen met roken maar u beschikt niet over de juiste hulp? Luxopuncture neemt de fysieke afhankelijk van sigaretten bij u weg en geeft u een gepaste begeleiding...

Sevrage tabagique

Stoppen met roken gaat meestal samen met veel ontwenningsverschijnselen. Deze verwijzen naar de fysieke afhankelijkheid die het lichaam kent ten opzichte van sigaretten. Tijdens het stoppen met roken blijft of versterkt het verlangen naar een sigaret. Uw gemoed raakt geïrriteerd en uw lichaam zoekt vervangmiddelen om een zelfde goed gevoel te krijgen (bv. eten).

Deze ongemakken zetten de wil om te stoppen met roken recht tegenover de frustratie, waarbij de sigaret vaak de bovenhand haalt. Luxopuncture gaat naar de kern van de zaak en richt zich op de oorzaak van de verslaving; de fysieke afhankelijkheid. De symptomen verdwijnen zienderogen en u kan veel gemakkelijker stoppen met roken. Ook de gewoontes en gedragingen die gepaard gingen met de verslaving verdwijnen.

Moeilijkheden Stoppen met roken gaat meestal samen met veel ontwenningsverschijnselen. Deze verwijzen naar de fysieke afhankelijkheid die het lichaam kent ten opzichte van sigaretten. Tijdens het stoppen met roken blijft of versterkt het verlangen naar een sigaret. Uw gemoed raakt geïrriteerd en uw lichaam zoekt vervangmiddelen om een zelfde goed gevoel te krijgen (bv. eten). Deze ongemakken zetten de wil om te stoppen met roken recht tegenover de frustratie, waarbij de sigaret vaak de bovenhand haalt. Luxopuncture gaat naar de kern van de zaak en richt zich op de oorzaak van de verslaving; de fysieke afhankelijkheid. De symptomen verdwijnen zienderogen en u kan veel gemakkelijker stoppen met roken. Ook de gewoontes en gedragingen die gepaard gingen met de verslaving verdwijnen.

De kuur bestaat uit 3 sessies. De roker wordt begeleid om de afhankelijkheid te overwinnen.

Het eerste objectief van de Luxopuncture sessies is het verbeteren van het welzijn ten einde de compulsies naar tabak te verminderen (De onweerstaanbare drang om te roken). De strijd tegen de ontwenningseffecten wordt ook gemakkelijker doordat Luxopuncture de angst, nervositeit en overmatige honger evenwel aanpakt.

Het tweede objectief is het verminderen van de neus-oor-keel irritatie, veroorzaakt door de sigarettenrook. Vervolgens helpen de aanbevelings- en digitopunctuurfiches de roker het dagelijkse leven vrij te maken van voorbijgaande compulsies (door omgeving, gewoontes, stress,..). In geval van moeilijkheden, en indien de persoon in kwestie het gevoel heeft dat hij of zij zal "opgeven", kunnen 1 of 2 onderhoudssessies aangeraden worden.

Stoppen met roken